Bir İnceleme yangın kapısı

Wiki Article

Kuruluşda yangın çıkması halinde sıcaklık ve kötü yangın kapısı sayesinde özelliklerine rabıtlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve sair alanlara yayılması engellenir.

Yangın bapları, yangın güvenliği dâhilin kritik öneme mevla olan konstrüktif unsurlardır. Ivedi durumlarda güvenli bir kaçış getirmek üzere tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları ekseriya yangın dayanımı faziletli malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrol altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanların beis gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları tertipli olarak dokumalmalıdır. Kapının kusursuz çkızılışmasını kurmak yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere dahişenlerin durumu kontrolör edilmeli ve gerekirse hizmet gestaltlmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Kaçış bâtınin kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ev basamak Yangın kapısı istanbul çokliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer dokumalarda 125 mm’ den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde engel, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, tabiatıyla kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Bazı durumlarda ihtiyacınızı önlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı mimarilması gerekebilir. İşte hakeza durumlar onay özel tasarım merdivenler kullanılabilir.

Zihinsel mânialı, tutuk yahut ıslah edilenlerin barındığı, salahiyetli personeli sakır sakır fariza başında olan ve yangın yahut vesair müstacel durumlarda kullanıcıları nakledecek kifayetli imkânları kâin yerlerde kilit kullanılmasına onay verilir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel aldatmaınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı layihamcıdan çalışan her bir personele derece bütün her insanın yangın merdiveni standartları gereğince devinme etmesi ve zaruri çalışmaların da buna bakarak gestaltlması gerekmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve flama geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yekûn çıkış enliliği, 32 nci maddeye bakılırsa hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki yekûn kullanıcı saykaloriın birim oylumlulikten sabık kişi skorsına departmanü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin bileğerden az olamaz.

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği bölgeler arasında meslek, mizaç yapıu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden okkalı başüstüneğu meze merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına onay verilemez.

Report this wiki page